Мускултура е брзорастечки бренд и концепт на еден сосема нов стандард во исхраната и вежбањето.
Ценета од луѓе со сериозен пристап, Мускултура е место на луѓе од разни возрасти и професии но со заеднички интерес: здрава исхрана и правилно вежбање за здрав дух и посилно тело.
Ние градиме нова мускулна култура.
Поканети сте.
Обратете нѝ се доколку ви е потребна насока или имате прашања.
НОВИ СТАТИИ:
Овој леб е многу хранлив, вистински здрав и заситува. Со него може да правите тостови, сендвичи и да го користите како додаток во кое било јадење. Може да се мачка со млечен путер, ајвар (без додадени јаглехидрати) или путер од кикирики/лешници.
Details
Важна тема за секој кој сака поздрав начин на живот, за секој кој се стреми да оствари повеќе во животот. Важна е затоа што иако вложувате напори за подобар живот, околу вас изобилува од луѓе кои кренале раце па се обидуваат да ве приклонат кон клубот на „отпишаните“ за да не се чувствуваат сами.
Details
Вистинската свест која треба да се смени е кај естаблишментот кој ги дава официјалните препораки за исхрана и лекување – тие препораки некако не ја решаваат општата слика туку таа и понатаму СЕ ВЛОШУВА.
Details
Еден од најдобрите начини како да се каже нешто без да се каже НИШТО…
Details
Aвтофагија, интервално постење и кетоза се три елементи кои се МНОГУ ТЕСНО поврзани.
Details
Во праксата, во вистинскиот свет – примената на овој концепт ја прави разликата помеѓу просечност и врвност. Потребна е работа на себе, но како?
Details
Сè повеќе стручни лица ги согледуваат длабоко вкоренетите фикс идеи во исхраната. Една ваква фикс идеја е дека овесните снегулки се врвна храна. Друга е дека треба да бегаме од јајцата, особено од озлогласената жолчка која нѝ мисли лошо на здравјето. Потоа на листата го имате и црвеното месо… „Како кардиолог, никогаш не препорачувам да…
Details
Снимка од гостувањето на Дино во емисијата “Добро утро секое утро” на Алфа ТВ со Сузана Турунџиева
Details
Посакајте ѝ добредојде на вашата здрава пица 😁
Details
Кога здравиот начин на исхрана станува приоритет, само тогаш може да се дојде до ниво на вистинско и безболно уживање во храната.
Details